Ütüleri rafa kaldırmaya hazır mısınız? İşte kırışık giysi trendi!
Pandemi kısıtlamalarıyla evde rahat giyinmeye alışanların da etkisiyle ütüsüz kıyafetler son dönemin popüler parçaları haline geldi. Durum …
Pandemi kısıtlamalarıyla evde rahat giyinmeye alışanların da etkisiyle ütüsüz kıyafetler son dönemin popüler parçaları haline geldi. Durum böyleyken Paris Moda Haftası ütüyü rafa kaldırarak kırışık kıyafet modasını dünyaya tanıttı ve sezonu açtı.
Zamanı kısıtlı tüketiciler için bir dönüşüm niteliğinde olan kırışık giysi trendi, şimdilerde moda gündeminin en dikkat çeken konusu haline geldi. Paris Moda Haftası’nda tanıtılan kırışık kıyafetler, pandemi kısıtlamalarında evdeki alışılmış rahatlığı hatırlattı. Dünyaca ünlü olan moda tasarımcıları Mary-Kate Olsen ve Ashley Olsen’ın markası The Row’un, çarşaf gibi görünen kırışık pamuklu parçaları dikkat çekerken, Burberry’nin şovunda da kırışık elbiseler vardı. Bottega Veneta defilesindeyse belirgin kırışıklara sahip deriden yapılmış pantolonlar ön plana çıktı.
“HATA JESTLERİ VAR”
Öte yandan Prada markası da koleksiyonunda kırışık elbise ve midi eteklere yer verdi. Prada moda tasarımcısı Raf Simons, kırışıklıkların bir ömrü olan parçaları kopyalamak için tasarlanmış “hata jestleri” olduğunu vurguladı.
KOLALANMIŞ HİSSİNE ‘HAYIR’
Moda direktörü Gary Armstrong da ütü yapmanın zaman kaybı olduğunu dile getirerek, kırışıklığın “abartılı zarif görünümün” bir parçası olduğunu belirtti. Armstrong, “Her şeyin süper mükemmel olduğu Tom Ford gibi tasarımcılar, kendilerini çok modası geçmiş hissettiriyor” dedi. Ayrıca bu değişikliğin kısmen pandemi nedeniyle olduğunu da söyleyen Armstrong, “İnsanlar daha rahat olmaya alıştı, kolalanmış gibi hissetmek istemiyorlar” ifadesine yer verdi.
ZARA / Gardrops Kırışık görünümlü haki elbise: 185,00 TL
ZARA / Kırışık görünümlü t-shirt (YAĞ YEŞİLİ | 0761/371): 399,95 TL
ENERJİDEN DE TASARRUF EDİLMİŞ OLACAK
Zara ve Weekday gibi zincir mağazalar da reyonlarında kırışık giysilere yer açmaya başladı. Ayrıca Rusya’nın bazı ülkelere doğalgazı kesmesi sonucu oluşan ‘enerji tasarrufu’ algısıyla kırışıklık modası, Avrupa’daki modaseverlere de adeta can simidi oldu.