KolaycaYap.Com – Kolayca Yapılabilecek Herşey

Stresle başa çıkmak artık çok kolay! Sakinleştirici 8 besin önerisi

Stres beynin zihinsel veya duygusal baskı ile başa çıkamama meselesidir. Dozunda bir stres başarıyı devamında getirirken, aşırı stres ise …

Stresle başa çıkmak artık çok kolay! Sakinleştirici 8 besin önerisi

Stres beynin zihinsel veya duygusal baskı ile başa çıkamama meselesidir. Dozunda bir stres başarıyı devamında getirirken, aşırı stres ise başarısızlığı tetikler. Doğal yöntemlerle stresinizi azaltabilir, engelleyebilirsiniz. Stresle başa çıkmak artık çok kolay! Sakinleştirici 8 besin önerisi

Doğru besinlerle hormonel sistemin korunduğunu biliyoruz. Peki stresi de yönetebileceğinizi ve kontrol edebileceğinizi de biliyor muydunuz?

Doğru beslenme planlarıyla stresinizi azaltabilir, kaygılarınızı hafifletebilirsiniz. Bir iş görüşmesi, yahut evlilik arefesi ya da okula başlayabilirsiniz. Stresli durumların içerisinde doğru yiyecekleri seçerseniz, azalışı fark edecek ve vazgeçilmezlerinizin arasına koyacaksınız. Bu besinler içerisinde mutlulukla ilgili vücutta endorfin, seratonin ve dopamin salgılanmasına olanak sağlıyor. Bu konuyla ilgili açıklama yapan uzmanlar, stresi azaltan besinleri tek tek açıkladı. İşte hayatınızı kurtaracak o 8 besin…

stresten yemek yemek

SAKİNLEŞTİRİCİ 8 BESİN ÖNERİSİ

1- YABAN MERSİNİ

Yaban mersini içerisinde bulunan c vitamini, flavonoidler, polifenoller tarafından zengin bir meyve olmasıyla birlikte stres azaltıcı bir özelliğe sahiptir. İçinde bulunan bu maddeler beynin “iyi hissetme” kimyasalı olan seratonin salgısı için gereken triptofanin yıkımını azaltıyor. Dolayısıyla kan dolaşımının iyileşmesini ve hafızanın gelişmesine olanak sağlarken, içerdiği C vitaminiyle de stresle başa çıkmak için gerekli tüm görevi üstleniyor.

avakado yemeği

2- AVOKADO

Beyin fonksiyonlarında folik asitin büyük bir yeri vardır. Avokadonun içindeyse B12, B6 ve folik asit bulunuyor. Bilişsel performans ve ruh halini etkileyen bu vitaminlerle avokado stresle başa çıkmak için bire bir rol oynuyor.

muz yemek

3- MUZ

Muz içeriği bakımından triptofan aminoasidiyle mutluluk hormonu olarak bilinen seratonin adlı nörotransmitterin salgılanmasına destek veriyor. Seratonin uyku, iştah ve ruh halinin iyi olmasına olanak sağlarken, stresle baş etmekte önemli görev üstleniyor.

badem fıstık

4- BADEM VE FISTIK

Badem, fındık, fıstık ve kaju gibi triptofandan zengin olduğu bilinen sert kabuklu yemişlerin tüketilmeleri de stresi azaltmada etkili olduğu bilimsel olarak kanıtlanmıştır. Kaygıları da azaltan kabuklu kuruyemiş ailesi, salgılattığı seratonin sayesinde beyine ve vücuda iyi hissettiğine dair sinyaller ve ipuçları gönderiyor. Bu iki besini tüketen insanların özellikle depresyona girme sıklıklarının azaldığı ve depresyona karşı verilen savaşta etkin rol oynadığı ortaya konuldu.

papatya çayı

5- PAPATYA

Anksiyeteyle savaşta da özellikle kullanılan papatya, özellikle kişinin günün stresinden kurtulmasına ve rahatlamasına olanak sağlıyor. Stresin ilk belirtilerinden biri olarak bilinen uykusuzluk sorununa karşı savaşan papatyanın kullanımı ise çay olarak gece yatmadan önce öneriliyor.

kuşkonmaz

6- KUŞKONMAZ

Günlük ihtiyacımız olan folik asidin neredeyse üçte ikisini karşılayan kuşkonmaz, ruhsal strese karşı koruyucu rol üstleniyor. Özellikle depresyon tedavisinde kullanılan kuşkonmazın yatıştırıcı özelliğiyle birlikte, bilişsel bozukluklar, ruhsal bozukluklara karşı da iyi geldiği kanıtlanan bulgular arasında yerini alıyor.

yulaf

7- YULAF

Kahvaltıda yiyeceğiniz yulafla stresi azaltmakta çok etkin bir rol oynuyor. İçerdiği B6 vitamini vücudun haz ve mutluluk mekanizmasını harekete geçiriyor. 

fırında yer elması

8- YER ELMASI

Bağırsaklarda yaşayan yararlı dost bakterilerin çoğalmalarına olanak sağlayan yulaf, tam bir doğal prebiyotik kaynağıdır da. İçerdiği prebiyotik ve bağırsak- beyin ekseninde pozitif olarak etki yaptığı ve bazı psikiyatrik hastalıklara iyi geldiği kanıtlanmıştır. Özellikle bağırsakla depresyon arasında ilişki olduğunu belirten uzmanlar, bağırsakların iyi durumda olmasıyla depresyonu azaldığı, kaygı ve stresin yok edildiğini ortaya koydu.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ