Kediler 9 canlı değildir; yüksekten düşmeler önemli problemlere yol açabilir
Yüksekten düşme kaynaklı ortopedik hasarların tedavileri konusunda yeni gelişmeleri paylaşmak maksadıyla KLİVET İzmir Şubesi tarafından …
Yüksekten düşme kaynaklı ortopedik hasarların tedavileri konusunda yeni gelişmeleri paylaşmak maksadıyla KLİVET İzmir Şubesi tarafından gerçekleştirilen “I Believe I Can Fly” başlıklı seminer geçtiğimiz haftalarda İzmir’de gerçekleşti.
KLİVET İzmir Dernek Lideri Veteriner Tabip Dr. Onur Derincegöz’ün mesken sahipliğinde, Prof. Dr. Cenk Yardımcı’nın sunumuyla İzmir’de gerçekleştirilen “I Believe I Can Fly” başlıklı seminerde kedilerin yüksekten düşmesi ve buna bağlı yaşadıkları ortopedik sorunlar, tanılama ve tedavi yaklaşım ve seçenekleri hakkında bilgi paylaşımı yapıldı. KLİVET’in hayata geçirdiği sempozyum ile ilgili konuşan Veteriner Doktor Dr. Onur Derincegöz, “Kediler tabiatları gereği meraklı ve hareketli hayvanlardır ve yüksek yerlere çıkmayı severler. Şuurlu olarak yüksek yerlerden atlamasalar bile bazen kaza sonucu düşebilmektedirler. Çok bilinen bir yanlışın tersine kediler 9 canlı değildir ve yüksekten düşmeler önemli problemlere yol açabilir” diye konuştu.
“Kediler düşerken doğal bir korunma sistemleri vardır. Tabi ki bu onların yüksekten düşmelerde rastgele bir ziyan görmeyeceği manasına gelmez” diyen Derincegöz, “Yüksekten düşen kediler, yüksek süratlerde yere çarptıklarından birçok sorun ile karşılaşmak mümkündür. Bu sıkıntıların başında kırık sorunları gelmektedir. Biz de istedik ki kedilerde yaşanan bu sıkıntılar konusunda yeni gelişmeleri ve tedavi seçeneklerini öbür veteriner doktor arkadaşlarımız ile paylaşalım ve hakikat tedavi seçenekleri konusunda farkındalık oluşturalım” tabirlerini kullandı.
VETERİNER DOKTORLARIN MESLEKSEL GELİŞİMİ VE HAYVANLARIN HAYAT STANDARTLARI ARTACAK
Veteriner hekimlik mesleğinin bilhassa klinisyenliğin gelişmesini sağlamak emeli ile çalışmalarını sürdürdüklerini belirten Derincegöz, İzmir Şubesi olarak 2021 yılında başarılı pek çok çalışmaya imza attıklarını ve veteriner hekimlik mesleğine kıymet katan çalışmalara devam edeceklerinin altını çizerek, “Sempozyuma Ege Bölgesi ve civarından katılan veteriner tabip sayısının çokluğu bize dernek olarak gerçek yolda olduğumuzu gösterdi. Mesleksel dayanışmanın ön planda tutulduğu, mesleksel gelişimin hedeflendiği sempozyumumuzda; dünya genelinde kabul görmüş, ufkumuzu genişletecek bilgileri iştirakçilerimiz ile paylaşma fırsatı bulduk. Ülkemizde her geçen gün bu hususta yapılan yatırımlar eşliğinde meslektaşlarımızın çok kıymetli çalışmalara imza attığını gururla izliyoruz. Bu çalışmaların genele yayılması hem veteriner tabip arkadaşlarımızın mesleksel gelişimini arttıracak hem de hasta sahibi ve hastalarımızın ömür standartlarını yükseltecektir. Önümüzdeki devirde de veteriner tabiplerin mesleksel bilgilerin bilimsel gelişmeler ışığında şimdiki tutulması noktasında yaptığımız eğitim faaliyetlerimize devam edeceğiz. 2022 yılının birinci yarısında, DaliEvents tertibinde memleketler arası iştirakli bir aktiflik yapmayı planlıyoruz. Bu çalışma ile veteriner doktorlarımızı farklı ülkelerden tecrübeli ve alanında kelam sahibi meslektaşları ile bir ortaya getireceğiz” dedi.