“Çocuğum Yemiyor” Diye Şikayet Eden Annelerin Derdine Derman Olacak 9 Öneri
Anne Baba olmak, dünyanın hem en zor hem de en güzel şeyi. Sadece doğduktan sonra değil, daha hamilelik döneminde o çocuğun sorumluluğu başlıyor ve hayatının sonuna kadar da sürüyor, ne kadar büyürse büyüsün…
Hele bir de çocuğunuza yemek yedirmekte zorlanıyorsanız, işler daha da içinden çıkılmaz bir hal alıyor. Çocuklarında yemek yeme sorunu olmayan aileler az da olsa şanslı olan taraftalar. Fakat yediremeyenler de endişe etmesin. Şu anda çok doğru bir yerdesiniz. Sürekli kendinize “Ben bu çocuğa nasıl yemek yedireceğim” diye soruyorsanız hemen burada toplanın. İşte “Çocuğum Yemiyor” Diye Şikayet Eden Annelerin Derdine Derman Olacak 9 Öneri
“Sevgili anneler “ en başta şu konuda anlaşalım, çocuğunuza çok ısrarcı olmayın.
Yemek masasında tabağı dolu dolu yapıp, zaten yemek yemediğini bildiğiniz çocuğunuza “O tabakta bir şey kalmayacak” gibi cümleler kurmayın. Bu cümle zaten nesiller boyu çocukların hafızasında yer etti. Bu yaptığınız şey, çocuğun o yemeği gözünde daha da büyütmesine neden oluyor.
Yemeği yememesine değil, neden yemediğine odaklanın.
Çocuğunuzun yemek yememesinin tek nedeni seçici olması olamaz. Zaten o yaştaki bir çocuk da seçici olmaktan anlamaz. Belki de size kızdı, o yüzden yemiyor. Mutlaka yemek yememe nedenlerine yoğunlaşmalısınız.
Yemek Yerse Ödül, Yemezse Ceza Vereceğinizi Düşündürmeyin
Çocuğunuz ne kadar yemek yemeyerek sizi cezalandırdığını düşünse de siz ona yemek yemezse ceza vereceğinizi düşündürmeyin. Aynı şekilde yemek yerse ödül vereceğinizi de düşündürmeyin ki, yemek yemesinin bir karşılığı olacağını hissetmesin.
Düzenli Yemek Saatleri Olsun
Belki de çocuğunuzun yemek yememesinin altında yatan neden sadece saatlerdir. Size önerimiz bir süre çocuğunuzu gözlemleyin ve çocuğunuzun hangi saatlerde ne yediğine bakın. Bu sayede ona uygun yemek saatleri belirleyebilirsiniz.
Sağlıksız Abur Cuburları Hayatından Çıkartın
Abur cuburlar çocukların en düşkün olduğu şeyler. Ama zaten sağlıksız olan bu yiyecekleri hayatınızdan çıkartmazsanız çocuğunuza yemek yedirmekte zorlanırsınız.
Yemek Saatinden Önce Oyun Oynayın
Çocuğunuzun yaşına ve gelişimine uygun oyunları yemek saatinden hemen önce onunla birlikte oynamanız, onların sofraya mutlu ve istekli oturmasını sağlayacaktır.
Kendiniz de Yemek Seçmeyin
Evet, ona yemek seçmemeyi öğretin, ama bu arada kendiniz de yemek seçmeyin ki, çocuğunuz yemek alışkanlıklarını sizden gördüğü gibi kazansın.
Tabağı Tepeleme Doldurmayın ki Gözü Korkmasın
Unutmayın ki, çocuğunuzun çok yemesi değil, sağlıklı beslenmesi önemli. Ona tabağını tepeleme doldurup yemesi için dayatırsanız, gözü korkar.
Kolay Yiyeceği Şeyler Hazırlayın
Çocuğunuza yemek hazırlarken, yaşına uygun ve kolay çiğneyebileceği şeyler seçin. Unutmayın, ne kadar kolay yerse o kadar kolay sever.