Koronavirüs kısırlığa neden olur mu? Koronavirüs tüp bebek tedavisini etkiler mi?
Koronavirüs sadece bulaştığında sağlık sorunlarına yol açmadığı yaklaşık bir yıldır uzmanlar tarafından kabul görülen bir süreç oldu. Virüs daha …
Koronavirüs sadece bulaştığında sağlık sorunlarına yol açmadığı yaklaşık bir yıldır uzmanlar tarafından kabul görülen bir süreç oldu. Virüs daha sonra da vücutta ciddi hasarlar bıraktığı yapılan araştırmalarla ortaya çıktı. Klinik çalışmalarında ise en fazla görülen rahatsızlık kısırlık oldu. Koronavirüsün üremeyi olumsuz etkilediği tamamen kanıtlandı. Koronavirüs kısırlığa neden olur mu?
Koronavirüs geçiren kişilerin çoğunda yapılan bazı testlerde, virüsün farklı hastalıklara yol açtığı tespit edildi. En yaygın olanı ise virüsün doğurganlığı olumsuz etkilediği oldu. Özellikle gençlerde yaygın olarak başlayan bu şikayet üzerine derinleştirilen araştırmada virüsün sperm ya da yumurtalıklardaki sayıyı olumsuz etkilediği öğrenildi. Bu da kısırlık sorunlarının yaygınlaşmasına yol açtı. Koronavirüs ciddi bir akut solunum virüsü olduğundan bağışıklığı olumsuz etkiler. Bağışıklığı düşen bir insanda hücrelerin yenilenme olasılığı da düşer. Bu yüzden çeşitli hastalıklara zemin hazırlar.
KORONAVİRÜS VÜCUTTA CİDDİ HASARLAR BIRAKIYOR!
Örneğin koronavirüs sonrası akciğer ve karaciğer hastalıkları çok sık görülmeye başladı. Yapılan araştırmalarda virüsün bu iki organdaki hücrelerin yenilenmesinde deformasyona neden olduğu tespit edildi. Ayrıca kalıcı öksürük ve hırıltılı ses tonu da virüs sonrası görülen hastalıklar arasında yer aldı. Ancak son yapılan araştırmada virüsün tüp bebek tedavisini de etkiliyor olabileceği düşüldü. Uzmanlardan açıklama geldi.
KORONAVİRÜS TÜP BEBEK TEDAVİSİNİ ETKİLER Mİ?
Kısırlık ve iktidarsızlık şikayetlerine ek olarak tüp bebek tedavisinde koronavirüs sonrası olumsuz sonuç çıkma durumu giderek arttı. Uzmanlar virüsün kadınlarda genital erkeklerde ise testislerde hasar bırakabileceği üzerine araştırmaya koyuldu. Sonuçlar ise ürkütücü çıktı.Normal şartlarda doğurganlık yaşayamayan ancak teknolojik ve ek tedavi yani tüp bebekle çocuk sahibi olmayanları üzen sonuç açıklandı.
Koronavirüsün genetik hasara yol açtığından vücuda giren tedaviyle olan ilaçları etkisiz bıraktığı tespit edildi. Oranlar ise korkuttu. Virüsün anne ve baba olma ihtimalini yüzde 40 kalıcı olarak düşürdüğü söylendi. Bazı uzmanlar özellikle koronavirüsü ağır geçiren 20 ve 30 yaşlarındaki gençlerin mutlaka bir uzmana danışmaları gerektiğini ve geç olmadan tedaviye başlamalarını önerdi.